Sassefras

Misschien altijd achterlopend (Druk,Druk,Druk), maar wel leuk! Welkom! Klik hier voor meer foto's

Wat leuk dat je hier een kijkje neemt!
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

zondag, september 26, 2004

De uitbouw


Dit is de nieuwe konijnen-uitbouw. Bob heeft de ren zelf gemaakt. We zagen hem in een dierenwinkel, maar konden het niet los kopen. Nou, dan maken maar. Het heeft een avond en een dag geduurd, voor het af was, maar nu is het toch zover. En het is prachtig! De konijnen zijn er zeer tevreden mee. Vooral Joost is vaak in het nieuwe deel te vinden. Rio vindt het nog een beetje spannend. Hij gaat tot halverwege het trapje en dan weer terug. Maar ja, hij is ook nog een beetje jonger, zijn enthousiasme komt vast nog wel.

Hieronder nog een paar foto's.
Het hok staat inmiddels op zijn definitieve plek, tegen de schutting aan. Daar heb ik nog geen foto's van.


De ren+ het hok van schuin opzij. De geel/rode rol is een tunnel, waar de konijnen doorheen kunnen. Joost doet dit heel vaak. Roetsj, roetsj, roetsj, erdoorheen, onder het plankje door en weer erdoorheen.

Van schuin-achter. Joost maakt zich klaar om weer naar binnen te gaan.

vrijdag, september 24, 2004

Rio


Dit is Rio, ons tweede konijntje.
22 September is hij bij ons gekomen. Nu is hij nog maar net acht weekjes oud. Hij zit bij Joost in het hok buiten. Het was in eerste instantie niet de bedoeling om twee konijnen te nemen, maar mijn man blijkt behoorlijk allergisch te zijn. Als Joost binnen is, begint hij meteen te tranen, te niezen en krijgt hij het benauwd. Dat wordt dus voornamelijk buiten blijven voor Joost. Omdat ik het zielig vind dat hij dan de hele winter alleen in z'n uppie in zijn hokje zou moeten blijven zitten, heb ik er een tweede bijgekocht. Benthe heeft hem uitgekozen.
Dit konijntje moest natuurlijk ook een naam krijgen. Omdat Benthe hem heeft uitgezocht, mocht zij ook de naam bedenken. Het duurde echter wel lang, dus wilden we haar een paar opties geven. Maar welke?
Bob bedacht dat Joost afgeleid was van 'Joost van den Vondel'. Een bijpassende naam zou dus wel leuk zijn. We dachten aan 'Rembrandt', 'Vincent, 'Salvador', allemaal niet goed, want te lang. Nu kon ik niet komen op de naam van die 'man van de boekenkist'. Mijn vader hielp mij even Hugo de Groot (o.a. pleitbezorger van de Staten van Holland ).
De volgende dag vroegen wij Benthe of zij 'Hugo' een leuke naam vond. "Hoe, Rio?" was haar reactie. Wij: "Nee, Hugo" zij weer "Nee, dat is niks". "Rio dan?" vroegen wij (het werd echt tijd voor een naam!)Ja, dat was goed. Zodoende. Hij heet dus Rio.
Lastig en verwarrend verhaal? Ja, dat is het ook. Je moet maar kleine kinderen hebben... en een allergische echtgenoot

Hazes

Iedereen weet het inmiddels al. André Hazes is gisteren overleden. En dat is raar. Het voelt raar. Ik had/heb niets met Hazes. Toch?
Eens kijken;
- Mijn moeder deed vroeger alsaf (toch?) ze een grote fan van hem was. Ze zette dan lp's op met zijn liedjes. Keihard. Om ons (mijn broer en mijn vader) te plagen. Wij begonnen namelijk allemaal flink te protesteren als zij die muziek draaide. En vaak ook nog meezong. Een beetje wat ik nu ook mer Frans Bauer heb. Plagend zet mijn man wel eens muziek van hem aan en om het spel mee te spelen roep ik dat het maar snel weer uit moet.
- Op kamp met de HAVO, hadden we op de terugweg van Parijs een buschauffeur die de muziek wel mooi vond. Hij draaide het de hele weg. Steeds een beetje harder. en steeds meer kinderen begonnen mee te zingen. Totdat we allemaal zwaaiend met onze armen uit volle borst mee aan het zingen waren "Een beetje verlie..iéfd" bijna huilend namen we afscheid van elkaar (na het weekeinde begon de school weer gewoon hoor) en mijn vader moest bij thuiskomst meteen een bandje voor mij maken met al die hits erop die we zo enthousiast mee hadden gezongen. Het bandje heb ik overigens niet vaak meer gedraaid.
- Bij ons huwelijk was een heel goed bandje/dj- duo dat de sfeer er goed in had. Ook werden er leisjes en scetches gedaan door familie en vrienden. Onvoobereid kwam ook de voetbalclub met hun bijdrage. Uit volle borst werd er (enigszins vals) àccapella (?) "De Vlieger"gezongen. Een leuke intermezzo was dat.

Zo zie je maar, ik heb niets met de man/zanger André Hazes, maar het hele gebeuren eromheen en de sfeer die zijn leidjes oproepen, zal ik missen. Gewoon omdat het nooit meer wordt zoals het was.
Zijn familie en vrienden wil ik hiervandaan condoleren. Ook zijn vele, vele fans wens ik veel sterkte toe. Condoleren kan hier.

dinsdag, september 14, 2004

Nog even dit.

Om foto's op de site te plaatsen gebruik ik "Hello from Picasa"(via HelloBloggerBot). Nu is het mij (en jou misschien ook) op gevallen dat er geen datum boven de foto's komt te staan. Bij de tekststukjes die ik via Blogger erop zet, gebeurt dat vanzelf. Wellicht weet iemand welke settings ik dan moet veranderen? Alvast bedankt van een vrij kersverse Blogger!

Weer de hele avond aan het 'knutselen'.

Vanavond zei ik tegen mijn man dat ik even de foto's op de computer ging zetten. Nee, ik ging niets aan de site doen, want dan was ik weer de hele avond bezig aande computer. Dat vind ik zo ongezellgi voor hem. Hij drukte mij op het hart dat hij dat helemaal niet erg vindt (zeker vanavond niet:Arsenal-PSV op t.v.). Toch, hield ik vol, zou ik zó weer bij hem komen zitten.
Inmiddels ben ik weer een uur verder en het resultaat zie je hieronder. Zo'n site houd je bezig. De nieuwe foto's waren zo leuk, die moesten er natuurlijk op. Wel eerst nog even bewerken. Hé, twee keer het onderschrift ('posted by') eronder? Ook aanpassen dan maar. En zo zie je maar weer. De avond is weer gevuld.
Ik hoor zojuist dat de wedstrijd nog 25 minuten duurt. Ga ik toch zo maar even kijken nog. Het is geloof ik wel spannend. PSV staat met 1-0 achter, maar ze doen het geloof ik niet slecht.
Dan heb ik meteen het beste van beiden: de site weer bijgewerkt en niet de hele wedstrijd 'hoeven' kijken, maar net genoeg om het gezellig te vinden.


Sietske wil, zodra de foto gemaakt is, komen kijken hoe het resultaat geworden is. Hier was ze echter al iets te vroeg. De foto moest nog gemaakt worden. Tja, dan krijg je zoiets.

Zoals je kunt zien heb ik de omvang van de foto's iets groter gemaakt. Hopelijk duurt het nu niet te lang om in te laden.


Benthe met Joost op schoot. Ze houdt hem goed vast, want hij mag niet vallen. Dat hij zo laag bij de grond best van haar schoot af mag springen, moet ze nog leren. Ze is er in ieder geval heel voorzichtig mee.


Joost verkent ons huis van binnen. Hij vindt de (keuken)vloer niet zo prettig. Veel te glad. Af en toe was hij net een baby die leert kruipen: plat op de buik en meer achteruit dan vooruit...Als ik op mijn knieën op de grond ging zitten, kwam hij veilig tussen mijn benen zitten. Weg van de spelende kinderen en al het speelgoed. Zo schattig!

zondag, september 12, 2004

Ik heb het weer voor elkaar...

Enthousiast als ik (nu nog) ben, ga ik zojuist vrolijk op zoek naar meer mogelijkheden met mijn Blog. Ergens vul ik iets in en: Tadaaaa! De computer moet even nadenken en herprogrammeren. Ofzoiets...
Dat duurt nu al zo'n 15 minuten. Hmmm, ik geloof dat ik dat straks maar gewoon ga afsluiten en hoop dat alles er daarna nog op staat. Goed plan? Vast niet, maar ik heb geen zin om de hele avond te wachten op de herprogammering van iets, waarvan ik nú al niet meer weet wat het doet. Snap je het nog? Ik wel en dat is toch het belangrijkst.
Wens me succes, daar gaat 'ie.....


....als je dit kunt lezen, is er blijkbaar niets ernstig mis gegaan en had ik die herprogrammering gewoon niet echt nodig. Pfjoeh!

Verslavend

Tjonge, dit werkt verslavend. Ik moet nog wel veel leren (logisch...) Zo wil ik heeeel graag een andere achtergrondkleur. Dit is toch wel héél erg roze. Ach, de mens doet wat hij kan. En wat hij niet kan, wil hij dat wel?

zaterdag, september 11, 2004


Even een test, met een - niet vooraf verkleinde- foto. Verschil te zien met de vorige foto?


Ons negen weken oude hangoorkonijntje Joost in zijn ren.Ja, ik weet het, hij mag eigenlijk nog geen gras, maar voor de foto was het wel mooi *kijkt schuldbewust*


Onze poes, Nanette, maakt kennis met ons konijn, Joost. Posted by Hello

Benthe met de kinderwagen waar ik in mijn jeugd ook nog mee heb gespeeld. Posted by Hello

Sietske met de (veel te grote) skippybal van haar zus. Posted by Hello

Foto's

Ik ben druk bezig met het uitzoeken hoe ik hier foto's op kan zetten... Zondra ik dat weet, komen ze er aan. Ik heb ze zelfs al verkleind!

donderdag, september 09, 2004

Hee, Hoera!

Ik heb een blog!
Moet nog wel oefenen hoor