Sassefras

Misschien altijd achterlopend (Druk,Druk,Druk), maar wel leuk! Welkom! Klik hier voor meer foto's

Wat leuk dat je hier een kijkje neemt!
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

zondag, februari 27, 2005

Schone slaapster.


Benthe gaat 's middags heel vaak niet meer slapen. Doet ze dat wel elke dag, dan slaapt ze 's avonds niet vóór elf uur. Eén, hooguit twee keer per week slaapt ze nog overdag. En vaak alleen nog maar als het toevallig laat (later) is geworden de avond ervoor, of als het die avond waarschijnlijk laat (later) wordt.
Zaterdag wilde Benthe ook niet gaan slapen. Ze mocht van ons zachtjes in haar kamertje spelen en boekjes lezen. Op een gegeven moment werd het wel heel stil. Stiekum keek ik om de hoek en zag haar slapen voor de boekenkast. Lekker in elkaar gerold. Vlug ging ik beneden het fototoestel halen. Toen ik terug kwam was ze net bezig zichzelf uit te rekken, waarbij ze wat herrie maakte en zichzelf wakker maakte. Toch was ze nog te moe om al op te staan. Kon ik toch nog een lief fotootje nemen. Schattig hè, onze grote kleine meid!

'Lekker lui'.

zaterdag, februari 26, 2005

Ons fotomodel.


Eindelijk is het zover. Benthe's foto hangt landelijk in de Dolcis winkels. Er komt ook nog een (grotere) foto in de etalage's te hangen.
We zijn vandaag twee winkels in Eindhoven langs geweest om haar te bewonderen. Gisteravond waren we al in het Woenselswinkelcentrum, maar daar was de winkel nogniet geopend. Dus vandaag togen we weer terug.
Wij (als ouders) waren supertrots, Benthe vond het maar gek. Jezelf zo groot zien hangen in een winkel natuurlijk ook wel raar. Wij vonden het zelf ook een nogal rare gewaarwording. Maar wel een leuke! Dus, ik zou zeggen, kom je langs een Dolcis winkel, loop even binnen!

Alleen de foto.

In de tweede Dolcis die we binnenlopen wil Benthe best samen met mamma 'bij zichzelf' op de foto.

En daar ook weer 'ik'!! Dat is gek. Benthe wil niet poseren bij de foto. Meer dan dit gaat nu niet lukken.

We komen net binnen. Nu ziet Benthe de foto pas echt goed.

donderdag, februari 24, 2005

Jong geleerd...


Vroeger, als ik bij mijn opa en oma kwam, lag er altijd een schriftje waarin allerlei plaatjes waren geplakt. Ze waren uit vanalles geknipt. Uit de televisiegids, uit een koekjesverpakking, uit een tijdschrift...
Ook bij ons thuis was er zo'n schriftje. Mijn moeder knipte, naar voorbeeld van haar ouders waarschijnlijk, ook allerlei plaatjes uit. Toen ik een jaar of 12 was, vond ik dat maar vreemd, al die schriftjes met dat ijverige handwerk erin. Een boek kopen met mooie plaatjes was toch veeel makkelijker! En misschien nog wel leuker ook!
Pas nu ik zelf kinderen heb zie ik de waarde ervan in. Op zoveel verpakkingen zitten plaatjes die veel te leuk zijn om weg te gooien! En ook nog eens tot de verbeelding van de kinderen spreken. De 'kabouter Plop' koekjes kopen we natuurlijk omdat ze het televisieprogramma daarvan zo leuk vinden, dus dat plaatje op de doos is erg herkenbaar voor ze.
Nu is Benthe ruim drie jaar en heb ik alweer drie schriftjes vol! Met plaatjes uit koekdozen, tijdschriften en de televisiegids. Maar ook met kaarten die ze in de loop der jaren ontvangen hebben. Voor verjaardagen, kerstfeesten en beterschapskaarten. Misschien ben ik nù nog wel fanatieker dan mijn opa en oma tòen. Toen ik klein was. Jong geleerd is oud gedaan, zullen we maar zeggen.

dinsdag, februari 22, 2005

Van baby naar peuter.


Sietske was vandaag voor het laatst in de babygroep van het kinderdagverblijf. Vanaf volgende week komt ze bij haar zus in de peutergroep. Om er een feestelijk afscheid van te maken mocht Sietske tracteren en kreeg ze een mooie kroon.

De tractatie. Het aapje houdt een pakje kinderkoekjes vast. Voor ieder kindje was er eentje. Voor de leidsters had ik er 'een chocolaatje' achter geplakt. Die vallen bij hen wat beter in de smaak dan kinderkoekjes denk ik.

Veel muziek en instrumentjes horen erbij op een feestje met allemaal kleine kindertjes!

maandag, februari 21, 2005

Emma.


Emma was gisteren ook op bezoek op Bob's verjaardag. Ze kroop overal lekker tussendoor en kwam af en toe even een knuffel halen bij deze of gene.
Over de dag genomen had ze pas een half uurtje geslapen. Toch was ze de vrolijkheid zelve. Dat straalt ook wel van de foto af, vind je niet?

zondag, februari 20, 2005

Verjaardagsvisite


Nienke en Benthe zijn hier samen met 'Oma Delft'aan het knutselen. Nienke was met haar zusjes Dieuwertje (ook op de foto) en Emma en haar papa en mama wat eerder dan de rest van de visite.Ze waren 's ochtends meegeweest naar een mis. Deze mis was speciaal voor de knideren die de afgelopen jaren gedoopt. Voor dat de rest van de visite kwam, was er mooi tijd om even te knutselen. Mamma had nog veel knipspulletjes klaarliggen, dus er was voor iedereen genoeg te knippen en te plakken. Zelfs voor Oma.

Pappa is jarig.


Vandaag viert pappa zijn verjaardag. Hij wordt 33 jaar! Speciaal voor hem hebben Benthe en Sietske op het kinderdagverblijf een werkje gemaakt. Maar Benthe is thuis ook aan het werk geweest. Ze heeft speciaal voor pappa erg haar best gedaan op deze tekening. Ze besloot zelf wat het moest worden. Ze had meer tekeningen gemaakt, maar alleen deze was goed genoeg voor pappa. Proficiat pappa! Dikke kus van Benthe!!

Dit is het paard dat Benthe voor haar pappa heeft getekend. Echt heel knap vind ik het!

vrijdag, februari 18, 2005

Kinderbioscoop.


Omdat wij gisteren zo genoten hebben van de thuisbioscoop, heeft Bob hem vandaag voor de meiden ook neergezet. Heel netjes geïnstalleerd deze keer. Niet op een telefoonboek ,dat op een stoel ligt, die op een tafel staat. De film hebben we een beetje aangepast. 'Bob de Bouwer' in plaats van 'Rules of Engagement'.

Een goede bioscoop is niet compleet zonder chips en drinken natuurlijk. Dus ook voor de meiden was er wat lekker bij de film.

Sietske heeft door hoe het werkt! Ze wees eerst naar de laptop en toen naar de beamer. Zo van: "Heee, die stuurt het plaatje gewoon door!"

donderdag, februari 17, 2005

Thuisbioscoop.


Voor zijn werk moet Bob regelmatig presentaties geven. Hij maakt dan een mooi geheel in 'Powerpoint' en houdt er een mooi babbeltje bij. Waarschijnlijk was de beamer die Bob voorheen moest gebruiken niet goed genoeg, want laatst heeft hij voor zijn werk een nieuwe aangeschaft. Deze moest natuurlijk uitgeprobeerd worden. Als je een presentatie geeft wil je immers beslagen ten ijs komen.
Dus; beamer thuis geïnstalleerd (beetje professorisch opgesteld), handleiding erbij en proberen maar. Het scherm kan op en neer, heen en weer, dichterbij en verderaf, groter, kleiner, noem maar op. Bob liet mij zijn presentatie zien en ik keek geïnteresserd toe.
Tót ik mij ineens iets bedacht. Bob had zijn laptop aan de beamer gekoppeld. Op zijn laptop kunnen ook DVD's afgespeeld worden. DUS... we gingen een avondje thuisbioscoop tegemoet! Kaasje, worstje erbij, chipjes ook binnen handbereik, glaasje drinken, perfect! Alleen het geluid was niet zo perfect... Dat kwam namelijk ook via de laptop. Gelukkig stond die dichtbij de bank en konden we het toch nog goed verstaan allemaal. Dit was zeker voor herhaling vatbaar. Nu maar hopen dat Bob nog veel moet leren over die beamer!

woensdag, februari 16, 2005

Knutselwerkjes.


Benthe en Sietske gaan twee dagen in de week naar het kinderdagverblijf. Daar wordt bij elk jaargetijde, elke feestdag en elke verjaardag flink geknutseld. Met kerst krijgen we een kerstattentie van onze meiden met een foto erbij, met verjaardagen krijgen opa's, oma's, pappa en mamma altijd een kleurrijk schilderij en met valentijn worden we ook niet overgeslagen. In onze huiskamer is op veel plaatsen het werk van onze dochter te bewonrdene. Tekeningen hangen op de deur van de trapkast, tot het volgende thema afgelopen is en mee naar huis mag. Kunstwerken in 3D zijn altijd wat lastiger. Nu is sinds de nieuwe vloer de bovenkant van ons dressoir netjhes leeg gebleven. Er is nog geen troep op verzameld. Een mooie plaats dus voor de werkjes van Benthe en Sietske. Zieheier de valentijsnkaarten die we van onze dochters kregen en de carnavalshoeden die ze gemaakt hebben. De gekleurde koker voorop is een muziekinstrument dat Sietske gemaakt heeft. Op de achtergrond 'De Pukkendruk'. Het blad dat eens in het kwartaal uitkomt, met nieuwtjes en weetjes voor de ouders.Je raadt het natuurlijk al; we zijn erg tevreden met ons kinderdagverblijf

Nog wat werkjes van de meiden die ze op het kinderdagverblijf hebben gemaakt.

dinsdag, februari 15, 2005

Speciaal voor Sietske.


Benthe is Sietske's grote zus. Dat is soms leuk (als je nog even mag opblijven terwijl Sietske al naar bed moet), soms minder leuk (als je als voorbeeld gebruikt wordt, omdat jij wel je bord leeg eet, terwijl je daar net vandaag geen zin in had...). En ook voor ons, pappa en mamma, is het steeds anders.
Hoe klein ze ook zijn. Benthe en Sietske kunnen heel goed samen spelen (samen 'winkelen', samen 'koken', of als Benthe aan Sietske 'voorleest'), maar ook samen ruzie maken (ja echt, nu al!).
Laatst had Benthe weer eens een lieve bui. Ze heeft speciaal voor Sietske een poppetje op het schoolbord getekend. Lekker laag en lekker klein. Ze ging Sietske halen en wees haar erop: "Zie je Sietke (ze zegt altijd Sietke), voor jou. Wat is dat? Ja? Wat is dat? Een mannetje! Ja! Een mannetje" Sietske vond het mooi en ging weer verder met haar appel. Alsof er niets aan de hand was.
Kun jij het al vinden? De foto hierna is een close-up. Daarop kun je zien dat het echt met zorg gemaakt is!

Een close-up van het speciaal voor Sietske getekende poppetje.

Sietske bekijkt het resultaat. Ze lijkt tevreden.

zondag, februari 13, 2005

Ik ben toch geen jongetje!


Benthe heeft een nieuwe jurk. En dat was volgens haar wel nodig ook. Ze had er nog maar één die paste en moest dus regelmatig een broek aan. "Máár," zei Benthe "ik ben toch geen jongetje?! Jongetjes dragen broeken, meisjes niet." Hoezeer wij ook ons best deden om haar ervan te overtuigen dat meisje ook broeken kunnen dragen ("kijk maar naar mamma"). Het helpt niet. Ze snapt wel dat ze soms gewoon een broek aan móet, maar wil het echt liever niet. Wij vinden het best hoor, om haar wat vaker een jurk aan te doen. Een echte meid dus!

Het gespje bij haar 'riem' is in hart-vorm. Benthe vindt dat vooral erg mooi!

zaterdag, februari 12, 2005

Joost en Rio.


Enige tijd geleden is Joost ontsnapt uit deze ren. Waarschijnlijk tussen het 'gaas' aan de bovenkant en de ren door. Nu hij weer gevonden is, wil ik ze de vrijheid van deze ren toch niet ontnemen. Het gaas zit nu wel veeel strakker vast. Alles is drie keer nagekeken en ze kunnen er nu echt niet meer uit.
De ren moest echter wel opnieuw ingericht worden. Alles lag door elkaar. Het was een rommeltje. Ik heb wat nieuwe takken erin gelegd en een snackstaaf opgehangen. Het schijnt dat die niet zo goed zijn voor de nieren, dus die krijgen ze niet zo vaak meer.
Een paar dagen later zag de ren er trouwens alweer heel anders uit. Alle takken hebben een nieuwe plek gekregen. Joost (die bruine) en Rio slepen graag met het hele boeltje. Ze hebben genoeg te doen dus.
Rechts zie je deurtje van het nachthok. Aan het daghok zit nog een andere ren die ze gebruiken als toilet. Ze hebben dus lekker veel ruimte en veel te spelen.
Over deze ren ligt nu een dik oud gordijn, de rest van hun onderkomen is overdekt, maar ondanks de regen zijn ze toch het meest hier. Maar ja, om ze nou zomaar in de regen te laten zitten vond ik niet zo'n goed idee.
Op Sassefras'foto's staan nog (veel) meer foto's van Joost en Rio. Je kunt ze lekker bezig zien.

Een grauwe regenachtige dag...


Buiten komt de regen in verschillende variaties uit de hemel. Van miezerig tot met bakken, van fijne druppeltjes tot dikke droppels. Er zit niets anders op dan ons binnen te vermaken. Oude kleren aan, onderleggers op tafel, wat lijm en papier erbij en knutselen maar!

Sietske scheurt en plakt.

Benthe knipt en plakt.

Lijm erop.

Lijm erop.

Lekker zootje.

Stickertjes passen er ook nog wel bij!

Sietske is uigeknutseld. Nu mag ze even met mamma's oude speeltuin spelen. Mamma's opa heeft dat ooit gemaakt. Ik kreeg het op mijn verjaardag in 1978 cadeau. Het bleek iets te fragiel voor Sietske. Benthe heeft er even later ook nog leuk mee gespeeld. Per slot van rekening is zij nu even oud als ik toen ik het kreeg!

Heel veel speldjes.

Benthe en Siestke kruipen graag achter ons (of Opa, of Oma) op de bank. NIet om lekker bij ons te gaan zitten, maar om ons haar te doen. Om het te knippen (net alsof, gelukkig), om er gel in te doen, of om het gewoon lekker te kammen. Benthe heeft laatst bij 'Oma Stiphout' heel haar speldjes voorraad in haar haar gedaan. Het zag er knap uit!
Benthe zelf heeft ook graag veel speldjes in haar haar. Het is echter een heel karwei en meestal zit ze niet lang genoeg stil om het überhaupt te borstelen, laat staan al die speldjes er in te doen. Laatst wel. En zo ziet dat er dan uit! Geheel naar Benthe's wensen. Hoewel, zij had er liever nóg meer speldjes in gehad, maar daar kon ik geen toonbaar resultaat meer van maken, dus hebben we het maar zo gelaten. Nog steeds heel wat vind ik!

Er zit een patroon is, zie je dat? Toen het opgedroogd was, zag het er nog mooier uit, maar toen had ik het fototoestel niet meer bij de hand.
Zouden ze op het kinderdagverblijf erg blij zij als ze met al deze speldjes in zou komen? Nu ze (meestal) niet meer gaat slapen tussen de middag, maakt het trouwens niet echt meer uit. Het hoeft er niet meer uit (bij het naar bed gaan) en op nieuw in (bij het aankleden). Dus hoeft het ook niet meer 'nagemaakt' te worden. Hoewel Benthe vaak met heel creatieve creaties weer naar huis komt. Met hele mooie scheidingen en staartjes!

Heel veel speldjes!

Heel veel speldjes...
En als er dan zoveel foto's gemaakt zijn van Benthe, dan wil Sietske natuurlijk ook even! Nou, dat is prima hoor! Zie hier Sietske met twee staartjes.

Deze is ook leuk.

donderdag, februari 10, 2005

Ons schoolbord.

Sinds Bob de keuken opgeknapt heeft, hebben we een schoolbord op de deur. Natuurlijk hebben de dames wel vaker het bord gebruikt (voornamelijk Benthe), maar de laatste tijd steeds meer sámen.Het is dan dringen geblazen voor het bord. Sietske wil nu ook echt meekleuren. En vrijwel meteen daarna uitvegen trouwens. Niet altijd wordt dit door Benthe in dank afgenomen. Haar werk verdwijnt ook vaak weer door de bordenwisser in Sietske’s ijverige handen.
De werkstukjes op het schoolbord zijn dus geen lang leven meer beschoren. Gelukkig was ik vandaag op tijd met mijn fototoestel. Een mooie tekening van Benthe en veel poetswerk van Sietske (en later ook van Benthe) heb ik kunnen fotograferen. Benthe heeft heel behulpzaam ‘haar letter’ (de eerste letter van haar naam) erbij gezet, zodat we weten van wie de tekening is. Ze vertelde er wel bij dat je hem een beetje moet draaien om hem goed te kunnen lezen.
En Sietske? Die riep elke keer nadat het bord weer schoon was om een ‘blaadje’. Hiermee bedoelt zij een kleurtje. Je moet het maar weten. Zo kon ze meteen weer opnieuw beginnen met tekenen, om het net zo snel weer uit te wissen.
Mijn boodschappenlijstje dat bovenaan stond, is ook verdwenen trouwens. Benthe kan op een krukje werkelijk overal bij…

Sietske begint haar routine. Eerst wissen...

Dan schrijven.

Dan weer wissen.

Benthe bekijkt haar werk.

Die onderste twee halve rondjes aan elkaar zijn 'Benthe's letter'. Even je hoofd scheef!

dinsdag, februari 08, 2005

Joost en Rio, onze 'mannen'.


Hier zijn onze twee konijnenmannen. Nou ja, mannen... Na het bezoekje aan de dierenarts zijn het eigenlijk geen echte mannen meer. Ze zijn namelijk 'geholpen'. Daar waren ze overigens niet erg blij mee.
Het leken net twee levenloze konijnenlijfjes die in het hok lagen. Pas na een dag kwam er wat beweging in. Joost (die bruine) ging trouwens ook meteen weer door met het gedrag waar het in eerste instantie allemaal om begonnen was; 'rijden' op Rio. Gelukkig doen ze dat nu (twee weken later) helemaal niet meer! De ingreep heeft dus wel geholpen.
Inmiddels zitten ze weer lekker buiten te genieten van het winterzonnetje. Je kunt goed zien dat ze daar duidelijk veel blijer mee zijn! Binnen was het gewoon te warm.
Het buitenzitten heeft trouwens nog wel voor avontuur gezorgd! Joost was ontsnapt! Vraag niet hoe, want ik heb geen gat of iets dergelijks kunnen ontdekken. Gelukkig hebben opmerkzame en vooral snelle buurmannen er voor gezorgd dat Joost weer veielig en wel thuis is.

Het tweede onderkomen voor de heren. Hierin konden ze iets meer bewegen en ook wat rechterop gaan staan. Dat durfde ik ze in het begin niet zo goed laten doen, omdat ik bang was dat ze iets met hun wondjes zouden doen. Joost en Rio waren wel erg blij met dit hok. Met de extra ruimte.

Zoals je ziet is het een erg open hok. Toen het niet meer te koud was, zijn ze dus ook meteen weer naar buiten gegaan (eerst nog in de schuur omte wennen). Over lag namelijk stro, hooi en ...plas!

maandag, februari 07, 2005

Onze prinsessen


Benthe en Sietske zijn al helemaal gewend aan hun mooie jurken. Nog even en ze willen ze niet meer uit! En dan te bedenken dat we nogal wat moeite hebben moeten doen om ze de jurken überhaupt te laten passen!

Carnaval in Helmond.


Wachten op de optocht. We hebben het kijken een tijd lang vol gehouden, maar op een gegeven moment werden de gaten toch echt te groot. Dat was het teken om naar binnen te gaan, waar we met soep, friet en snacks weer lekker warm konden worden. En waar we konden genieten van het gezelschap van familie en vrienden.