Sassefras

Misschien altijd achterlopend (Druk,Druk,Druk), maar wel leuk! Welkom! Klik hier voor meer foto's

Wat leuk dat je hier een kijkje neemt!
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

woensdag, augustus 31, 2005

Appels en meer


Een paar jaar geleden hebben wij de appelboom van mijn ouders overgenomen. Bij hen werd de oogst steeds gepikt door jongelui die bij hen in de achtertuin op strooptocht waren. (Gelukkig bleef het bij fruit).
Jaar in jaar uit verdween de oogst in verkeerde monden, terwijl mijn ouders juist het goede (rijpe) moment aan het afwachten waren om de appels te oogsten. Toen mijn ouder het helmaal zat waren moest de boom eruit. Gekapt!
Zonde, vonden we eigenlijk allemaal. En zo belandde hij bij ons in de achtertuin. Meteen de eerste zomer dat hij er stond konden we er al wat appeltjes uithalen. Dit jaar overtreft echter onze stoutste dromen. Er hangen veeeel appels in. Té veel eigenlijk. We hadden de boom moeten 'krenten'. We wilden echter eerst maar eens afwachten wat de boom op eigen kracht zou produceren, vóór wij er mee zouden gaan knoeien. Wellicht kunnen we er nog een lekkere appelmoes van maken, of... zou een appeltaartje ook kunnen? Afwachten wat het laatste restje zomerzon nog doet voor de appeltjes.
We hebben niet alleen appels in de tuin staan, ook bramen en aardbeien. De bramen waren precies rijp toen wij op vakantie waren. Gelukkig was Heike zo verstandig er een lekkere jam van te maken! Bij thuiskomst hebben wij er zelf trouwens ook nog een litermaat vol vanaf kunnen halen! En nog steeds plukken we elke dag een paar braampjes voor bij het toetje. Heerlijk!
De aarbeien zijn meer een tractatie voor de vogels. Zij zijn er sneller bij dan wij. Nemen ook genoegen met een nèt iets minder rijp aardbeitje. Ach, wij kopen ze dan wel in de winkel. Op Sassefras'foto's kun je het fruit zien hangen. De foto's zijn van voor de zomervakantie, dus niet alles is al rijp. Maar wel rijp geworden inmiddels.