Sassefras

Misschien altijd achterlopend (Druk,Druk,Druk), maar wel leuk! Welkom! Klik hier voor meer foto's

Wat leuk dat je hier een kijkje neemt!
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

zondag, januari 24, 2010

Dansende dochters

Sietske danst dit jaar voor het eerst mee met de huppelmariekes van de Spurriebemmels. Toen we Benthe voor het eerst in haar danspakje zagen was dat helemaal nieuw voor ons. Dit jaar konden we een foto maken met beide dames in hun dansuniform. Heel vertrouwd aan de ene kant en zo nieuw aan de andere kant. Maar mooi zéker!



Benthe doet dit jaat alweer voor de derde keer mee met de huppelmariekes. Naast het dansje dat ze samen met de hupelmariekes doet, danst ze ook met een groepje meisjes die allemaal in groep 5 zitten. Daarvoor hebben ze een nieuw vlotter pakje gekregen.



Ook het dansje dat ze doen is een stuk vlotter. Dit kan omdat de meisjes wat ouder zijn en een wat ingewikkelder choreografie aankunnen.

vrijdag, januari 22, 2010

Ons huis in de sneeuw

 
Posted by Picasa
De sneeuw is inmiddels alweer helemaal weg, maar deze twee foto's wilde ik toch nog graag plaatsen.
 
Posted by Picasa

maandag, januari 04, 2010

Mooie uitslag

De uitslag staat nu ook online. KLIK HIER Ik was een keer gedeelde tweede en een keer derde

zondag, januari 03, 2010


Zenuwslopend en teleurstellend?

Gisteravond heb ik voor het eerst sinds lange tijd weer eens meegedaan aan een KNHS wedstrijd.
Dat is een wedstrijd die is georganiseerd door een rijvereniging die aangesloten is bij de KNHS (Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie).
Bij KNHS wedstrijden mag iedereen die aangesloten is bij een rijvereniging en een startkaart heeft meedoen. Dan lever je voor elke proef die je rijdt een startcoupon in en worden je eventuele winst- of verliespunten bijgehouden door de KNHS. Bij een X aantal winstpunten mag je door naar de volgende categorie.

Ook ik had een startkaart aangevraagd en startcoupons en was helemaal klaar om te starten. Helaas waren mijn startcoupons niet op tijd binnen, dus moest ik 'HC' starten. 'HC' staat voor horse concours en geeft aan dat je buiten mededinging deelneemt aan de wedstrijd. Hierbij gelden alle
gewone regels, maar evt. verlies- of winst punten worden door de KNHS niet in rekening gebracht.
Ik vond het erg jammer dat ik nu geen kans maakte op winstpunten, want ik heb nog maar twee winstpunten nodig om naar de volgende categorie te mogen. Maar goed, het was sowieso een mooie oefening om weer eens het 'echte' wedstrijdgevoel te hebben. Ik was per slot van rekening ooit gestopt met wedstrijden omdat ik er zo vreselijk zenuwachtig voor ben vooraf.

Op de manege worden ook wel FNRS wedstrijden georganiseerd, maar die worden wat soepeler beoordeeld. Daar haal ik meestal wel een mooi resultaat, maar die zijn voor binnen de manege en niet regionaal.
Bij het inrijden voelde Bobby vrij fris aan (erg wakker en erg alert) en ik maakte op voor een energieke proef. De eerste proef voelde erg goed. Helaas reed ik een onderdeel verkeerd en kreeg ik daar twee minpunten voor. De tweede proef ging ook erg lekker, allen halverwege besloot Bobby er vandoor te gaan in een fikse rengalop, dus ook daar kreeg ik een erg laag cijfer voor.
Toch had ik al met al het gevoel dat ik twee nette proeven neergezet had.
Helaas bleek bij de prijsuitreiking dat ik maar 173 en 174 punten had. Bij 180 punten heb je gemiddeld een 6, dus voldoende, dus een winstpunt. Ik was erg verbaasd en ook wel wat teleurgesteld. Had ik het dan zó verkeerd aangevoeld? Mederuiters hadden ook niet erg hoog gescoord en telden hun punten na. Eén van hen vond een optelfout. Hierdoor haalde alsnog 187 punten in plaats van 179 en dus een winstpunt. Ik telde mijn punten niet na, aangezien ze tóch niet mee zouden tellen voor een winstpunt, omdat ik HC gestart was.

Thuisgekomen kon ik echter de verleiding niet weerstaan en telde toch mijn punten na. En wat bleek?? De 8 die ik bij beide proeven kreeg voor 'verzorging van het geheel' was bij beide proeven niet meegerekend! Als ik die optelde bij mijn punten had ik 181 en 182 punten!! Toch netjes en voldoende gereden dus!.
Ik heb het wedstrijdsecreatriaat gebeld om dit door te geven. Ik kreeg alsnog felicitaties voor mijn nette proeven, excuses voor mijn teleurstelling in eerste instantie en ze zouden bij de andere ruiters alles nog eens extra natellen.
Jammer dat ik er geen winstpunten mee heb verdiend, maar al met al heb ik een goed gevoel over gehouden bij deze wedstrijd en de wetenschap dat ik me prima kan meten met de overige ruiters in mijn categorie.

Óp naar de volgende wedstrijd begin februari!

.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Karsten maakte voor mij een blokkenbouwwerk. Op de voorgrond zie je de kleine bak (rijbaan om je paard alvast warm te rijden voor de wedstrijd), In het midden het erepodium. Het middelste blok dat rechtop staat ben ik. Links en rechts van mij twee mederuiters. Karsten heeft ook een reactie geplaatst (met papa's hulp).